Andere activiteiten

pdf mail print

12de Vlaams Congres Kinder- en Jeugdpsychiatrie en -Psychotherapie

Datum: 16-09-2019 t/m 17-09-2019
Locatie: Leuven

Namens prof. Marina Danckaerts informeren we jullie graag dat het 12de Vlaams Congres Kinder- en Jeugdpsychiatrie en -Psychotherapie dit jaar georganiseerd wordt door de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven en de dienst Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UPC KU Leuven.  Zet alvast 16 en 17 september in je agenda !

 

Abstracts kunnen ingediend worden op de website www.vckjpp2019.be en meer informatie is te bekomen via vckjpp2019@upckuleuven.be.

 

                                                                              

 

SAMENWERKEN !?  SAMEN WERKEN !?

 

Samenwerken is het nieuwe credo in de zorg, zeker ook voor kinderen en jongeren met een psychische kwetsbaarheid. Die samenwerking wordt gestimuleerd door netwerkvorming op alle niveaus: persoonlijke netwerken, eerstelijnsnetwerken, thematische netwerken, regionale ziekenhuisnetwerken, provinciale netwerken geestelijke gezondheid, intersectoraal regionaal overleg en supraregionale intersectorale zorgnetwerken. Samenwerking, kennisdeling, vermaatschappelijking en empowerment worden verondersteld hand in hand te gaan. Fervente aanhangers van intersectoraal gedeelde zorgtrajecten zullen het uitroepteken in de titel bijtreden. Maar er gaan ook kritische stemmen op dat er vaak meer vergaderd wordt dan er reële zorg wordt verleend en dat investeren in netwerkorganisatie middelen weghaalt uit de zorg… We nodigen de voorstanders en sceptici uit om de goede praktijken van samenwerking en kwalijke neveneffecten voor te stellen, zodat netwerken in de juiste richting kunnen ontwikkelen.

 

Samenwerking blijkt ook meer nodig over leeftijdsdoelgroepen heen (infant mental health, transitiepsychiatrie, KOPP-KOAPP) en tussen onderzoekers en onderzoeksgroepen.

 

Uiteraard verwelkomen we ook bijdragen die buiten het congresthema vallen en die actuele tendensen, werkzame praktijken, nieuwe onderzoeksbevindingen en/of belangrijke reflecties over de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren inbrengen.

 

 

 

Namens het congrescomité

12de Vlaamse congres Kinder- en Jeugdpsychiatrie en psychotherapie

 extra: download

Terug

we hebben 73 gast(en) online

Laatste blogbericht

Recht op onderwijs aan zieke kinderen.
21.03.2019

lees meer

Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg - donderdag 14 maart 2019
14.03.2019

lees meer

Laatste nieuws

12de Vlaams Congres Kinder- en Jeugdpsychiatrie en -Psychotherapie
10.04.2019

lees meer

PAVO forensische psychologie en psychiatrie
04.12.2018

lees meer

CB loginOnthouden

Wachtwoord vergeten?

Nog niet geregistreerd? Registreer hier